lørdag 15. oktober 2011


Steg 1: Sett deg / bøy deg slik at ansiktet ditt er på nivå med buret og snakk forsiktig til hamsteren når den har våknet ordentlig. Dette gjør du hver kveld til hamsteren ikke lenger flyr og gjemmer seg så fort du nærmer deg buret.

Steg 2:
 Fortsett å snakke til hamsteren, men nå kan du ta med deg godbiter, f.eks. frukt, grønt, litt kjøttdeig eller andre godter, til buret. Stikk godbiten rolig og forsiktig inn mellom sprinklene på buret. Til og begynne med vil hamsteren være skeptisk, men etter noen forsøk vil lysten på noe godt overgå frykten. Den vil da løpe frem til hånden din og nappe godbiten fra deg. De første 2-3 gangene kan du la hamsteren få lov å rappe. Når det går rimelig kort tid før den kommer til gitteret, kan du holde igjen snacksen, slik at hamsteren blir nødt til å sitte hos deg for å spise. Husk å snakke rolig til den hele tiden. Når den har kommet til gitteret og spist av hånda di noen ganger, er dere klare for neste skritt.
 
Steg 3: Nå er det på tide å putte hånda inn i buret. Husk rolige bevegelser, og snakk rolig til hamsteren. Hold godbiten mellom fingrene slik at hamsteren ikke kan stikke av med hele. Gjenta dette til den ikke lenger nøler før den kommer til hånda di.Steg 4: Når du nå putter hånda inn i buret, legger du godbiten i håndflaten din, som du plasserer på burbunnen. De første gangene vil kanskje hamsteren stikke av med godbiten for å spise den på et tryggere sted, men etter hvert vil den skjønne at du ikke er farlig, og da gidder den ikke å ta de ekstra turene. Når den sitter rolig i hånden din og spiser, klapper du den forsiktig på hodet og nedover ryggen.

Steg 5:
 Putt hånden inn i buret uten godbit. Når hamsteren kommer setter seg i hånden din, løfter du den forsiktig opp, og lar den klatre på armen din. Når den har kommet opp til skulderen din, gir du den en belønning. Pass på at den ikke ramler!
Nå skal hamsteren ha blitt trygg på deg, men du må håndtere den jevnlig, helst hver dag. Det er viktig å ta seg tid til denne bli-kjent-prosessen, da trygghet er viktig for at hamsteren ikke skal bli stresset. Det gjør det også lettere for deg å ta den ut av buret, fordi du slipper å jage hamsteren for å få tak i den.
 
La hamsteren komme frivillig opp i hånden din
 
Det er noen ting du bør huske på når du håndterer en hamster:
  • En unge er mer skvetten enn en voksen hamster, og har en tendens til å hoppe uten å se seg for.
  • En hamster biter hvis den føler seg truet, så hvis du skremmer den må du regne med å få hull i fingeren. Skulle det skje, må du prøve å bevare roen, selv om ditt første innfall gjerne vil være å riste hamsteren løs. Den vil da skade seg, kanskje alvorlig, så det beste er å være forberedt på at det kan skje, og løsne hamsteren rolig.
  • Vask hendene før du tar i hamsteren. På grunn av sitt ekstremt dårlige syn, er lukt
  • esansen hamsterens beste redskap for å identifisere ting. Hvis du lukter mat, vil den automatisk tro du er mat, og prøvesmake.
  • Vekk aldri hamsteren for å kose med den.
  • Hold den aldri hardt, eller i et av beina eller halen.
  • Hvis hamsteren knurrer, brummer eller piper, er den redd eller i dårlig humør og vil være i fred.
  • Hamstere er fra naturens side redde for alt som ikke er hamstere, og er av typen som løper først og spør etterpå. Husk det når du håndterer hamsteren din. Ingen brå bevegelser eller høye lyder.
  • Ta aldri i hamsteren rett ovenfra. Den vil da tro du er en rovfugl, og snu seg rundt på ryggen. Avhengig av situasjon vil den enten frese og prøve å bite deg, eller stikke tungen ut og late som om den er død.
  • Husk at hamsteren har dårlig syn, og lett kan ramle ned fra høye steder, som f.eks. hånda eller skulderen din når du står oppreist.  DETTE ER TATT FRA HAMSTER FORENINGEN.NO 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar